سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

جلسه 19 کارگروه توحید

تاریخ: 22/10/93


 پس از خواندن دعای فرج و دعای مطالعه بحث اثبات توحید از راه فلسفی را آغاز کردیم. و به این نتیجه رسیدیم که راه های علمی و حسی به تنهایی و بدون وجود راه های فلسفی برای اثبات وجود خداوند کافی نیست زیرا با وجود راه های علمی مانند نظم وخلقت  فقط می توان فهمید که خدای ناظم و مدبر و عالم و خالقی و ..... وجود دارد که این تنها جهت ایمان آوردن و موحد شدن مفید است در صورتی که اگر کسی بپرسد موجد این خدای مدبر کیست ؟ باید با برهان عقلی و فلسفی وجود خدای یکتایی را اثبات کنیم که اولین صفتش اول بودن و لیس کمثله شی است . قرار شد در جلسه بعدی توسط برهان صدیقین وجود خدا را ثابت کنیم.


در ادامه خانم زارع در مورد موضوع تنبیه بچه ها مطالبی را بیان کردند که در این مورد اعضاء به مباحثه و ذکر تجارب خود پرداختند و به نتایج مفیدی نیز رسیدند مثلاً با بی توجهی به رفتار نامطلوب فرزند به حذف این رفتار و با اهمیت دادن و توجه کردن به رفتارهای مطلوب فرزندان به تقویت رفتارهای مثبت کمک می شود. در این زمینه اعضاء سوالاتی را مطرح کردند که خواهشمندیم استاد گرامی پاسخگو باشند:

اصل تنبیه در تربیت لازم و مفید است؟ و اگر لازم است از چه سنی و به چه صورتی باشد؟

اگر تنبیه مفید نیست پس از چه راه هایی باید رفتارهای نامطلوب فرزندان را اصلاح کنیم؟

نظراسلام در مورد تنبیه و تشویق چیست؟

آیا کودکان ( خصوصاً زیر هفت سال) به موسیقی و آهنگ های شاد نیاز دارند؟

آیا می توان گفت اگر کودکان تا زیر هفت سال در مورد هر مسئله اشباع گردد بعد از این سن، خود تصمیم می گیرد که راه درست کدام است؟

به فرض در مورد مسائل حجاب و عفاف و نماز و موسیقی و یا استفاده از رسانه ها و امکانات روز جامعه آزاد باشد که به دلخواه خود هر کاری را انجام دهد، آیا بعد از هفت سالگی می توان انتخاب درست را بکند؟


[ دوشنبه 93/10/22 ] [ 8:0 عصر ] [ کارگروه توحید، عدل و اسماء حسنی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 262
بازدید دیروز: 25
کل بازدیدها: 338018